FORUM CEE
 

secţiune interactivă pentru discuţii, observaţii şi întrebări din domeniul concurenţei.

  Teme propuse spre dezbatere
Platforma CEFTAC se pregăteşte să lanseze o serie de sesiuni de training pe diferite teme practice legate de punerea în aplicare a legislaţiei anti-monopol. În vederea includerii pe agendă a problemelor practice cu care managerii şi întreprinzătorii se confruntă, vă invităm la o discuţie deschisă legată de câteva aspecte principale.

Care sunt principalele dificultăţi şi obstacole legate de aplicarea legislaţiei deja armonizate în domeniul concurenţei ce ar trebui reduse sau eliminate prin intervenţia Consiliului Concurenţei şi a Comisiei Europene şi prin îmbunătăţiri legislative aduse în atenţia Parlamentului României ?

Care sunt nevoile concrete de formare a managerilor şi angajaţilor în vederea adaptării companiei Dvs. la cerinţele intrării pe Piaţa Unică, în perspectiva unei respectări mult mai stricte a legislaţiei concurenţei?

Care sunt cauzele care împiedică cele mai multe firme româneşti să respecte prevederile şi regimul concurenţei?

Asteptăm cu interes observaţiile, sugestiile şi propunerile Dvs. pe adresa Secretariatului nostru.

În cazul în care mesajele Dvs. vor fi de interes general, o selecţie relevantă a acestora va fi accesibilă în această secţiune. De asemenea, încurajăm membrii Platformei să propună teme noi de discuţie şi să aducă în atenţie eventuale cazuri de nemulţumire sau dezinteres cu privire la o aplicare integrală şi eficientă a legislaţiei româneşti şi europene în domeniul concurenţei.

Secţiunea "Ştiri" conţine, de asemenea, o selecţie interesantă de ştiri cu privire la  legislaţia şi standardele europene în domeniul concurenţei şi competitivităţii.

 

Contribuţii ( )

Andreea VASS - Concurenţa plasează România în urma multor ţări mai slab dezvoltate în rapoartele internaţionale

Av. Doina Hahui - Deciziile luate de Consiliul Concurenţei în cazul cererilor/plângerilor care reclamă o practică anticoncurenţială - comparaţie cu dreptul comunitar în materie

acasă | harta site | link-uri | contacte                                                                                                                    
 
Copyright © 2005 EUROLINK - House of Europe. All rights reserved