Coordonator:

 

 

  

Fundatia EUROLINK-

Casa Europei

 


Co-organizator:

 

 

   

Catedra Internationala Onorifica in sprijinul SUERD

 


Partener

Oficial:

 

EximBank - Banca de Export-Import a Romaniei

 


Sponsori

Tehnici:

 

EventLink360

 


 

Crama Darie

 


 

Ethic Wine

 


 

Fabrica de Bere Buna "ZAGANU"

 


 

Phaeton Gala

PR & Lobby Consulting

 


Parteneri

Media:

 

Parteneri Asociati:

 

AGERPRES

 

 

TV H

 

Nasul TV

 

 

Ziarul Alb

 

 


Parteneri:

 

Finantare.ro

 

FabricadeBani.ro

 

RO-BG.ro

 

CalendarEvenimente.ro

 

CaleaEuropeana.ro

 

Comunicatii Mobile

 

Opinia Nationala

 

Tribuna Economica

 

Economie si

Administratie Locala

 

Euroconsultanta

 

NewsChannel.ro

 

ClubAfaceri.ro

 

GhiseulBancar.ro

 

ComunicateMedia.ro

 

SmartFinancial.ro

 

BrandInfo.ro

 

PRwave.ro

 

Structural Funds


Parteneri Speciali

 

Primaria Calafat


Primaria Cernavoda

 

Primaria Harsova


Primaria Fetesti


Primaria Medgidia


Primaria Topalu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEMINARII                                                                 English Version


 

Cu ocazia aniversarii CIO-SUERD "Jean Bart" si a Platformei CLDR Romania

 

Reuniunea de Lucru a Stakeholderilor, Managerilor si Expertilor SUERD

 

INVITATIE SPECIALA

 

Noul cuvant de ordine in Uniunea Europeana este cluster-izarea, in contextul in care chiar Parlamentul European a facut un apel pentru "reindustrializarea Europei", iar noul Presedinte al Comisiei Europene - Jean Claude JUNCKER a anuntat declansarea unui program special, in valoare de 300 de miliarde de Euro, care sa finanteze investitii in sistem de parteneriat public-privat spre a stimula pe termen scurt economia si crearea de locuri de munca.

 

Pentru macro-regiunea celor 14 tari riverane Dunarii din care face parte integranta si Romania, sub egida Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), asocierea dintre IMM-uri, activitatea de cercetare-inovare si comunitatile locale cu viziune de viitor, este singura capabila sa schimbe starea actuala de lucruri si sa conduca la o relansare a competitivitatii si in zona noastra prin proiectele clusterelor, finantabile atat la nivel national, cat si macro-regional.

 

In contextul marcarii a doi ani de la fondarea Catedrei Internationale Onorifice "Jean Bart" in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) si a unui an de la lansarea Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR Romania), va chemam sa ne fiti alaturi, participand la cele doua zile special dedicate rolului clusterelor din Romania in contextul oferit de noul cadru de cooperare internationala furnizat de SUERD.

 

Evenimentul se va bucura de prezenta unor prestigiosi invitati precum: Dr. Kurt PUCHINGER, Coordonator Aria Prioritara "Capacitate Institutionala si Cooperare SUERD" - Viena; Peter LANGER, Coordonator General CoDCR; Eric BARTHA - Secretar General CoDCR; Senator Marian VASILIEV - Reprezentantul Romaniei in Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice la Marea Neagra / Presedintele Comisiei pentru Egalitatea de Sanse - Senatul Romaniei; Ministru Plenipotentiar Carmen PODGOREAN - Coordonator National SUERD - Ministerul Afacerilor Externe din Romania; Dr. Costin LIANU - Director, Ministerul Economiei; Prof. Dr. Ing. Cristiana SIRBU - Presedinte GIEDD; Olivia COMSA - Expert EURATOM; KMC Octavian SERBAN - Presedinte, Knowledge Management Institute/Knomacons Romania; Dr. Georgeta GHETE - Presedinte CINAQ.

 

Reuniunea din ziua de 25 septembrie 2014, va avea loc la sediul Senatului Romaniei - Palatul Parlamentului, in scopul de a dezbate si pregati o Declaratie-Apel in sprijinul inovarii economice si sociale prin clustere la nivel dunarean, precum si o participare coerenta si de succes a delegatiei romanesti la conferinta europeana Clusterix (Viena, octombrie 2014) si la conferinta internationala CLUSTER CLOUD (Bucuresti, noiembrie 2014). Numai printr-o constientizare in comun a necesitatii cresterii expertizei managerilor si animatorilor de clustere din Romania, precum si prin concertarea obiectivelor lor in raport cu prioritatile actuale la nivelul macro-regiunii Dunarii, mediul de afaceri si academic din Romania vor fi in masura sa depuna la timp cat mai multe proiecte inovative, cu impact profund si care sa puna din nou pe harta europeana produsele si serviciile romanesti cu valoare adaugata inalta. Reuniunea va ocaziona si momentul inaugural al formarii cu personalitate juridica a Asociatiei Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR).

 

Pe baza rapoartelor prezentate si a povestilor de succes din cuprinsul evenimentului, reuniunea are drept obiectiv sa ghideze si animeze interactiunea pragmatica sporita dintre participanti, in special in baza punerii in valoare la nivelul regiunilor de dezvoltare a asa-numitei "SMART Specialisation" pentru fiecare zona, in contextul careia se vor acorda fondurile si stimulentele viitoare, indeosebi la nivel dunarean si european. Totodata, la finele reuniunii din prima zi, va avea loc si o Ceremonie de decernare a Diplomelor de Excelenta pentru cele mai inovative clustere in contextul aplicarii SUERD - "Danube Innovative Clusters".

 

Sesiunea de Informare din cea de-a doua zi, 26 septembrie 2014, se adreseaza in principal coordonatorilor actuali sau viitori de clustere precum si managerilor companiilor si institutelor care sunt implicate in aceste clustere.

 

Va invitam sa ne fiti alaturi si sa profitati de aceasta oportunitate deosebita de networking si lobby institutional, prin afilierea si implicarea la reteaua de clustere dunarene coordonata la nivel pan-european de Guvernul Landului Baden-Wurttemberg.

 

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Nasul TV, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, FabricadeBani.ro, RO-BG.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".


 

Reuniunea de Lucru a Stakeholderilor, Managerilor si Expertilor SUERD

 

 

Palatul Parlamentului - Senatul Romaniei

Sala "Constantin Stere"

(intrarea dinspre Calea 13 Septembrie)

Bucuresti, 25 septembrie 2014

 

 

cu amabilul sprijin al

Senatului Romaniei - Comisia pentru Egalitatea de Sanse

Camerei Deputatilor

  

si cu amabila contributie a urmatoarelor institutii:

Partener Oficial:

EximBank - Banca de Export-Import a Romaniei

 

Sponsori Tehnici:

 

EventLink360

Crama Darie

 

 

Ethic Wine

Fabrica de Bere Buna "ZAGANU"

   

Phaeton Gala - PR & Lobby Consulting


 

 AGENDA de BUSINESS

 

Joi, 25 septembrie 2014

13.30 - 14.00 Inregistrarea participantilor
Palatul Parlamentului - Senatul Romaniei - Sala de Consiliu "Constantin Stere"

(Intrarea A1 - Calea 13 Septembrie)

 

14.00 - 14.45 Deschiderea Oficiala - Mesaje si cuvinte de salut din partea principalelor institutii partenere romanesti si europene:

 

Invitati de Onoare:

 • Senator Marian VASILIEV - Reprezentantul Romaniei in Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice la Marea Neagra / Presedintele Comisiei pentru Egalitatea de Sanse - Senatul Romaniei

 • Ing. Florian NICOLAE - Deputat, Camera Deputatilor / Presedinte, Grupul Parlamentar de Prietenie cu Republica Bulgaria

 • Dr. Kurt PUCHINGER - Capacitate Institutionala si Cooperare SUERD - Coordonator Aria Prioritara PA 10 - Viena

 • Hans Peter HERDLITSCHKA - Competitivitate SUERD - Coordonator PA 8 - Baden Wurttemberg

 • Ministru Plenipotentiar Carmen PODGOREAN - Ministerul Afacerilor Externe din Romania - Coordonator National SUERD

 • Costin LIANU - Director, Ministerul Economiei

 • Peter LANGER - Coordonator General CoDCR

 • Eric BARTHA - Secretar General CoDCR

 • Sever AVRAM - Catedra Internationala Onorifica "Jean Bart"

 • Corina VULPES - Director EximBank

14.45 – 15.00 Lansarea oficiala a primei asocieri cu personalitate juridica a primariilor si universitatilor dunarene in Romania - Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR)

 

15.00 - 15.30 Degustare de vinuri alese oferita de Crama Darie si Ethic Wine

 

15.30 – 16.30 Partea I: Audieri publice

Prezentari de bune practici ale clusterelor dunarene

 • Promovarea modalitatilor de cooperare intre sectorul IMM - mediul de cercetare / academic si beneficiile pentru comunitatile locale implicate

 • Ce rol poate juca cooperarea transnationala?

 • Ce sprijin trebuie sa furnizeze comunitatile locale si regionale pentru consolidarea cooperarii macro-regionale?

Invitati speciali:

 • Tudor NADRAG - Primarul Orasului Harsova

 • Cristiana SIRBU - Fundatia GIEDD

 • Christina LEUCUTA - Expert in politici industriale

 • Prof. Gheorghe GHEORGHE - INCDMTM

 • Arh. Vasile MEITA - INCD URBAN-INCERC

 • Dr. Georgeta GHETE - Asociatia CINAQ

 • Jamil BENABDALLAH - Detente Consultants

16.00 - 17.15 Partea a II-a: Urmatorii pasi pentru o noua abordare educationala/antreprenoriala prin "Danubian Projects and Affairs"

 • Cum poate fi valorizata expertiza romaneasca prin Reteaua Centrelor de Competitivitate si Training SUERD din cadrul Platformei CLDR, ca parte a Platformei Urbane Regiunea Dunarii (Viena)

 • Modalitati de schimbare a paradigmei educationale prin promovarea educatiei antreprenoriale si unificarea curriculei de studii dunarene

 • Propunere pentru infiintarea unui Centru National de Competente si Cercetare in domeniul Managementului Clusterelor

 • Relationarea intre knowledge management (managementul cunoasterii) si cresterea capacitatii de sustenabilitate, marketing si atragerea finantarilor europene

Invitati speciali:

 • Prof. univ. dr. Carmen COSTEA - Universitatea Spiru Haret

 • Prof. univ. dr. Petre PRISECARU - Institutul de Economie Mondiala

 • Prof. Iolanda MIHALACHE - Asociatia PartNET

 • Olivia COMSA - Expert European EURATOM

 • KMC Octavian SERBAN - Knowledge Management Institute/Knomacons Romania

17.15 – 17.30 Ceremonia de decernare a Diplomelor de Excelenta pentru cele mai inovative clustere in contextul aplicarii Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - "Danube Innovative Clusters".

18.30 Cocktail oferit la Casei Dunarii - Secretariatul General al CoDCR

 


Invitati de Onoare

Dr. Kurt PUCHINGER - Coordonator SUERD Aria Prioritara 10 Viena

Dl Hans Peter HERDLITSCHKA - Coordonator SUERD Aria Prioritara 8
Dl Peter LANGER - Coordonator Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene
Dl Eric BARTHA - Secretar General Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene
Dna Carmen PODGOREAN - Coordonatorul National SUERD, Min. Af. Externe
Dl Marian VASILIEV - Senatul Romaniei, Parlamentul Romaniei
Dl Florian NICOLAE - Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei
Dl Costin LIANU - Director Ministerul Economiei Nationale
Academician Alexandru T. BOGDAN, Academia Romana
Dl Wienfried SENKER - East-West Management, Munchen
Conf. Univ. Dr. Ing. Cristiana SIRBU - Presedinte Executiv Fundatia GIEDD
Dl Jamil BENABDALLAH - Presedinte Detente Consultants
Prof. Asoc. Iolanda MIHALACHE - Presedinte Asociatia PartNET
Dna Christiana LEUCUTA - Asociatia Clusterelor din Romania - CLUSTERO
Prof. Gheorghe Ion GHEORGHE - Director General Institutul Mecatronica
Dl Octavian SERBAN - Presedinte Knowledge Management Institute / Knomacons
Prof. univ. dr. Petre PRISECARU  - Institutul de Economie Mondiala
Prof. univ. dr. Carmen COSTEA - Prorector, Universitatea Spiru Haret
Dna Olivia COMSA- Cercetator CITON Magurele/Experrt EUROATOM
Dr. Georgeta GHETE - Presedinte Asociatia CINAQ

E.S. Dl Ambasador Aleksandar FILIPOV - Ambasada Bulgariei

Dl Stefan BUCIUSCANU - Secretar I, Ambasada Republicii Moldova

Dl Ministru Consilier Jürgen HEISSEL - Ambasada Austriei

Dl Ministru Consilier Goran GVOZDENOVIC - Ambasada Serbiei

Dl Artur TARASEWICZ - Secretar I, Ambasada Poloniei

Dl Valentin PANAIT - Consilier, Ministerul Afacerilor Externe

Dl Ministru Consilier Florin SAGHI - Ministerul Afacerilor Externe

Dl Marius DRAGOS - Consilier, Ministerul Economiei

Dr. Viorica BOBOC - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Dna Corina VULPES - Director, Relatii Financiare Interne si Internationale - EximBank

Arh. Vasile MEITA - Director General, INCD URBAN-INCERC

Dna Conf. univ. dr. Diana ARTENE - Universitatea Spiru

Dna Conf. uni. dr. Gabriela DAVID - Universitatea de Vest "Vasile Goldis"

Dna Cristina IONESCU - Director, CCIR

Dl Doru DRAGOMIR - Presedinte, Camera de Comert Bilaterala Bulgaria-Romania

Dl Gabriel Sorin ZAMFIR - Vicepresedinte, ANTREC

Dl Ing. Marcel BURDUCEA - Director, CN APDF SA

Dl Florin POPESCU - Director, Romlider Evaluari Imobiliare

Dl Primar Tudor NADRAG - Primaria Orasului Harsova

Dl Primar Gheorghe HANSA - Primaria Cernavoda

Dl Primar Marian IORDACHE - Primaria Medgidia

Av. Dumitru BADRAGAN - Cabinet Avocat Dancu Catalin Radu

Dr. Ionut PURICA - Centrul de Consiliere Energetica-Ambientala - Academia Romana

Dna Roxana LAPADAT - Director, KOMPRESS PR

Dl Teclu CODRESI - Presedinte, Fundatia AER

Dl Sever AVRAM - Coordonator general CIO-SUERD / Platforma CLDR
 


 

 

Detalii suplimentare:

Intrucat numarul de locuri per workshop in salile Palatului Parlamentului este strict limitat, toti cei interesati sa se alature ca parteneri sau participanti corporativi sunt invitati sa consulte siteul www.HouseofEurope.ro si sa se adreseze cu potentiale solicitari la e-mail info@houseofeurope.ro ; tel./fax. 021.2304997.

 


Contacte:

 

Secretariatul Consortiului Organizatoric

c/o EUROLINK - Casa Europei

Tel./fax: (+4021) 230.49.97; 231.52.88; (+4)0723.699.857

E-mail: info@houseofeurope.ro ; ceftac@houseofeurope.ro

Internet: www.HouseofEurope.ro; www.ceftac.ro ; www.StructuralFunds.ro

 


 

top

Evenimente anterioare organizate sub egida Platformei CEFTAC:

29 noiembrie 2010, Bucureşti                                                                                              Vezi mai mult 

Ediţia a VI-a a Zilei Concurentei si Competitivitatii in Romania

"Provocarile concurentei in perioada recesiunii. Rigori comunitare, solutii parteneriale, strategii de perspectiva"


12 noiembrie 2009, Bucureşti                                                                                              Vezi mai mult 

Ediţia a V-a a Zilei Concurentei, organizată cu amabilul sprijin al Ambasadei Suediei în România

"Noul rol al concurentei si competitivitatii in Romania ca mod de combatere a crizei economice si financiare"


6 noiembrie 2008, Bucureşti                                                                                               Vezi mai mult 

Ediţia a IV-a a Zilei Concurentei, organizată sub Patronajul de Onoare al Preşedinţiei Uniunii Europene

"Noua abordare a ajutoarelor de stat si consecintele acesteia pentru mediul de afaceri romanesc"


8 noiembrie 2007, Bucureşti                                                                                            Vezi mai mult

Ediţia a III-a a Zilei Concurentei, organizată sub Patronajul de Onoare al Preşedinţiei Uniunii Europene  

"Roluri si Prerogative interne si comunitare privind regimul Concurentei si acordarea Ajutoarelor de Stat dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana"


23 noiembrie 2006, Bucureşti                                                                                            Vezi mai mult Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

Ediţia a II-a a Zilei Concurentei, organizată sub Patronajul de Onoare al Preşedinţiei Uniunii Europene

"Impactul Socio-Economic al Integrării României pe Piaţa Unică Europeană"


18 mai 2006, Bucureşti                                                                                                       Vezi mai mult Gala Platformei CEFTAC

Ediţia a II-a a Galei Platformei CEFTAC, organizată sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei Uniunii Europene

"Impactul Socio-Economic al Integrării României pe Piaţa Unică Europeană"


8 mai 2006, Constanţa                                                                                Vezi mai mult  Training Seminar

ciclu de sesiuni de informare, training şi consultanţă privind Fondurile Structurale

“Cum să ne pregătim în vederea integrării în Piaţa Unică Europeană şi pentru a utiliza Fondurile Structurale şi de Coeziune?”


24 martie 2006, Timişoara                                                                        Vezi mai mult  Training Seminar

ciclu de sesiuni de informare, training şi consultanţă privind Fondurile Structurale

“Cum să ne pregătim în vederea integrării în Piaţa Unică Europeană şi pentru a utiliza Fondurile Structurale şi de Coeziune?”


3-4 noiembrie 2005, Bucureşti                                                                 Vezi mai mult  Seminar European

Primul eveniment din România dedicat relaţiei Concurenţă - Competitivitate - Consumatori

Zilele Concurenţei şi Competitivităţii în România


19-21 mai 2005, Mamaia                                                                        Vezi mai mult  Seminar European de Training

sub Patronajul de Onoare al Autorităţii Naţionale pentru Turism şi al Ambasadei Republicii Italiene în România

“Concurenţa în turism şi în serviciile complementare sectorului turistic în perspectiva integrării economiei româneşti în Piaţa Unică Europeană


7 martie 2005, Bucureşti                                                                            Vezi mai mult   Seminar European

sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei Uniunii Europene şi al Preşediniţiei României cu sprijinul Programului PHARE al Uniunii Europene

Perspective şi sarcini ale mediului economic din România înainte de aderarea la Uniunea Europeană


7-10 octombrie 2004, Constanţa                                                             Vezi mai mult  Conferinţa Europeană

sub Înaltul Patronaj al  Dlui Mario Monti, Comisarul European pentru Concurenţă al Comisiei Europene şi a Dlui Mihai Berinde, Preşedintele Consiliului Concurenţei din România

Experienţe Central Europene ale integrării aquis-ului comunitar în domeniul concurenţei pe Piaţa Europeană unică. Pregătirea mediului de afaceri românesc pentru noua concurenţă europeană


top

acasă | harta site | link-uri | contacte                                                                                                                    
 
Copyright © 2005 EUROLINK - House of Europe. All rights reserved